Oświadczenie Prezydium Zarządu Towarzystwa Miłośników Szczawna-Zdroju

Oświadczenie

Prezydium ZarzÄ…du Towarzystwa MiÅ‚oÅ›ników Szczawna-Zdroju niniejszym oÅ›wiadcza, że w zwiÄ…zku ze zbliżajÄ…cymi siÄ™ wyborami samorzÄ…dowymi nie prowadziÅ‚ i nie prowadzi z kandydatami na burmistrza Szczawna-Zdroju rozmów zmierzajÄ…cych do udzielenia oficjalnego poparcia któremukolwiek z nich. JesteÅ›my wiÄ™c zaniepokojeni faktem, że sÄ… osoby, które na takowe poparcie siÄ™ powoÅ‚ujÄ…, nie próbujÄ…c nawet skontaktować siÄ™ z wÅ‚adzami stowarzyszenia. Przypomnijmy – przedstawicielem Towarzystwa MiÅ‚oÅ›ników Szczawna-Zdroju jest ZarzÄ…d, wybrany na drodze demokratycznych wyborów wiÄ™kszoÅ›ciÄ… gÅ‚osów (w przypadku obecnego ZarzÄ…du tych gÅ‚osów byÅ‚o 100 procent). Prezydium ZarzÄ…du, wyÅ‚onione spoÅ›ród czÅ‚onków ZarzÄ…du Towarzystwa MiÅ‚oÅ›ników Szczawna-Zdroju, kieruje pracami Towarzystwa i reprezentuje je na zewnÄ…trz, realizuje uchwaÅ‚y i postanowienia ZarzÄ…du. Tak stanowi paragraf 27. Statutu TMSZ. Zatem informacja o poparciu kandydata na burmistrza może zostać przekazana jedynie przez Prezydium ZarzÄ…du Towarzystwa MiÅ‚oÅ›ników Szczawna-Zdroju na drodze oficjalnego komunikatu. Towarzystwo MiÅ‚oÅ›ników Szczawna-Zdroju liczy obecnie kilkudziesiÄ™ciu czÅ‚onków, każdy z nich ma prawo sympatyzować z kandydatami, których widzi na stanowisku burmistrza miasta, nie negujemy tego, jednakże jesteÅ›my stowarzyszeniem, które kieruje siÄ™ ustalonym porzÄ…dkiem i tego porzÄ…dku powinno przestrzegać.

Prezydium ZarzÄ…du

Towarzystwa Miłośników Szczawna-Zdroju

Szczawno-Zdrój, 6 sierpnia 2018 r.